Wednesday, March 24, 2010

Fusili med champinjoner & lök

Så var det dags för pasta igen. Vi har nyss kommit från Italien och det verkar vara svårt att inte fortsätta äta pasta;)

För 3 personer:
- 400 g fusili;
- 300 g champinjoner;
- 1 schalottenlök, finhackad;
- 2 vitlöksklyftor, pressade;
- 1  msk finhackad gräslök (ev.persilja);
- 2 dl matgrädde (4%);
- 3 msk tamari (japansk sojasås);
- 1 tsk eldig örtsalt (Renée Voltaire) - kan  bytas mot annat;
- 75 g nyriven parmesan till servering;

1.Fräs lök och vitlök i smöret/olivolja tills de mjuknar. Rör ner skivade champinjoner och kryddorna och fräs på medelvärme till all vätskan från svampen kokat in och svampen har fått fin färg, 5-6minuter. Häll på grädde och tamari, koka upp och sjud under omrörning.
2. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar.
3. Låt pastan rinna av väl och blanda den med innehållet av stekpannan. Strö på gräslök och servera med nyriven parmesan.

Så gjorde jag. Vill man ändra receptet går det alldeles utmärkt;)

No comments:

Post a Comment