För 2 personer:
- 300 g spaghetti (idag bavette)
- 150 g skinka skuren i tunna bitar
- 2 ägg
- 1 dl grädde (det kan vara mera om man så vill)
- nyriven parmesan
- salt och svartpeppar
- en liten gul lök och ev. en stor klyfta vitlök
- Blanda äggen, grädde, salt och det mesta av parmesanen i en liten skål.
- Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek skinkan/pancettan och lök tills pancettan blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
- Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt Skinka/pancetta och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen.
- Lägg upp på tallrikar och strö rikligt med svartpeppar över.
- Tillsätt det sista av parmesanosten på toppen.
No comments:
Post a Comment