Det här receptet är så ute att det kanske är inne igen;). Det är så
enkelt och så gott att vi har inte tröttnat på att servera det hemma
hos oss. Vi har provsmakat denna enkla entrérätt i Daglivs vid Fridhemsplan, om jag minns rätt, och det var nästan 20 år sedan.
Beräkna en avocado per person. För 4 personer behövs:
4 mogna avocado;
2 vitlöksklyftor;
2 dl creme fraiche;
en burk svart kavior (brukar använda Abbas);
Halvera avocadorna, ta bort kärnorna och skeda upp köttet i en lagom stor skål. Pressa vitlöksklyftorna och mosa avocadorna till en slät massa.
Tillsätt creme fraiche, blanda väl och fyll de sparade skalen. Garnera med
kaviar.
Vänta med detta till strax före serveringen eftersom fruktköttet mörknar lätt.
Glöm inte att övermogen avocado är oanvändbar.
Använd mogna frukter som till exempel smörgåspålägg eller i sallader. Avocado trivs tillsammans med tomater, gurka, lök och vitlök, och egentligen med det mesta. Som snabb lunch brukar jag äta avocado med keso och tomat.
No comments:
Post a Comment