
Så här skriver Lisa Förare Winbladh om sin älskade kål:
Problemet med vitkål är priset. Den är helt enkelt så billig att folk inte fattar hur bra den är och hur mycket respekt den förtjänar. I själva verket är färsk vitkål en delikatess i paritet med sparris. Och mycket mer användbar.Här kan du läsa resten av hennes artikel.
I Polen är färsk vitkål mycket uppskattad. Det finns massor av recept på den. Och som vanligt, har alla familjer sina egna recept. Vissa använder alltid kummin och vissa förespråkar dill till den färska vitkålen. Jag, själv pendlar mitt emellan. Den här gången blev det dill, i massor. Finstrimlad persilja är också trevligt i kålen.Färsk vitkål kan fungera som ensamrätt, kanske med färsk potatis och ett glas filmjölk, eller kefir till. Men den är även ett utmärkt tillbehör till kötträtter.
- 3/4 mellanstort huvud (drygt 600 g) vitkål,
- 1 schalottenlök
- 1 tsk salt & svartpeppar
- 1 msk smör
- 1-1 1/2 msk olivolja
- några droppar äppelcidervinäger (eller annan sort)
- 1 nypa socker
- 2 msk fäsk dill, finhackad
No comments:
Post a Comment