Sunday, April 18, 2010

Havrebröd med fänkål

Ett grytbröd till;) Jag blev lite förtjust i den metoden. Det går fort och ganska smidig och resultatet är alltid bättre än gott. Jag hittade Saltå Kvarns Skrädmjöl, som är mald av hel havre i blev nyfiken på att prova baka med den.
Ingredienser:
100 g (1dl) rågsurdegsgrund
300 g (3 dl) vatten
6 g färsk jäst
200 g (3,5 dl) skrädmjöl
150 g (2,5 dl) vetemjöl special
1 msk fänkålsfrö
6 g (1tsk) salt
Och sedan som vanligt... Blanda altt utom surdegen, jästen och saltet. Låt stå 30 min, tillsätt resten och så vidare...
Dvs. samma procedur som t. ex.  här och i övriga recept på grytbröd.
Som vanligt fantastiskt gott och jag kommer använda skrädmjölet i fortsättningen.

No comments:

Post a Comment