Ingredienser för 6 portioner:
200 gram färsk broccoli
1 blomkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl krossade tomater
1 l grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk persilja & dill
2 dl creme fraiche
salt & peppar
Gör så här:
1. Rensa alla grönsaker. Skala morötterna och skiva dem, strimla purjolöken. Plocka blomkålen och broccolin i små buketter. Hacka alla grova stjälkar och lägg åt sidan en del av fina, små buketter.
2. Koka upp buljongen och lägg i grönsakerna. Salta lätt. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt & peppar. Lägg i de krossade tomaterna och creme fraiche. Låt koka en stund till.
3. Koka broccoli- och blomkålsbuketterna nätt och jämt mjuka. De är klara, alltså mjuka, men fortfarande knapriga inuti efter ca 4 minuter. Strimla en bit av moroten och lägg det i vatten mot slutet av koktiden. Häll kokspadet i buljongen. Rör om och krydda mera om det behövs. Mixa soppan lätt med stavmixer.
4. Servera med broccoli- och blomkålsbuketterna, den strimlade moroten och med hackad persilja & dill.
No comments:
Post a Comment