Friday, June 11, 2010

Vårig färskpotatossallad

 Här är min variant av potatissallad som passar perfekt nu på våren.
 Ingredienser för 4 portioner:
  • 600 g färskpotatis 
  • 1 knippa rädisor
  • 3 blekseleri stjälkar 
  • vårlök (det gröna)
  • 1 näve solrosskott
  • salt & peppar

  • Dressing
  • 5 msk majonnäs
  • 1 msk riven pepparot
  • 200 g gräddfil
  • salt & peppar
  • persilja
1.  Skrubba potatisen. Den behöver inte skalas om den är färsk. Koka den mjuk men inte så att den faller sönder.
2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
3. Strimla vårlöken, solrossskot och blanda ner.
4. Skölj rädisorna och bleksellerin och skiva dem. Blanda ner i dressingen.
5. Tillsätt kalla, skivade potatisar och blanda allt. Dekorera med det gröna. Ställ kallt till servering.
Passar perfekt till grillat eller i sommarbuffén.

No comments:

Post a Comment