Sunday, June 6, 2010

Pappardelline con pomodoro med feta & zucchini & basilika

Ingredienser:

500 g färsk zucchini
400 g pasta gärna tagliatelle, eller pappardelle
1,5 dl grädde
150 g feta
5 matskedar olivolja
1 matsked färsk  basilika
1 matsked sambal oelek
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Svartpeppar och salt

Tillagning:

Fräs den hackade vitlöken och skivade purjolöken i het olja i ca 3 minuter och tillsätt sedan zucchinin skuren i tunna skivor eller små bitar. Stek zucchini tillsammans med vitlöken tills den blir mjuk och tillsätt salt, peppar, basilika och grädde och låt grytan puttra i några minuter.
Koka pasta i saltat vatten enligt instruktioner på förpackningen och blanda den med zucchinigrytan.  
Servera med mycket fetaost skuren i små bitar mera basilika.


No comments:

Post a Comment