Sunday, February 28, 2010

Ost& blekselleri soppa

I mitt tycke är en vällagad soppa bland det godaste man kan bjuda på, och det är för det mesta inte synnerligen
tidskrävande. Jag brukar tillaga soppor ofta - de är perfekta för en snabb lunch, och för mig är det nästan omöjligt att tröttna på dem i första taget.

Blekselleri soppa
(6 personer)

- 600 g blekselleri                                 
- 2  stora, mjöliga potatisar
- 100 g mjukost
- 1 tsk färsk salvia
- 1 tsk färsk oregano
- 1 tsk färsk basilika
- salt och ev. peppar
- 2 liter grönsaksbuljong

Skölj sellerin och skala potatisen. Grovhacka sedan sellerin, och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp buljongen, och lägg därefter i grönsakerna. Sänk värmen och låt koka i cirka 10-15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med de färska örterna, och tillsätt salt och peppar efter behag. Tillsätt därefter mjukosten - som för övrigt kan bytas ut mot grovriven herrgårdsost, eller grevéost, och mixa slutligen med stavmixer direkt i kastrullen. Strö över lite finhackad persilja och servera.

No comments:

Post a Comment