Friday, February 26, 2010

Spaghetti med chili & bacon

Jag älskar pasta. Jag vet att det kanske inte är särskilt originellt sagt,men pasta är lättlagat och kan varieras i oändlighet.

Följande recept är ett bra exempel på detta. Receptet är i alla fall så enkelt att jag inte ens behövde anteckna det. Denna enkla pastarätt lagas egentligen så länge pastan kokar.

För 3 personer:

• 400 g spaghetti
• 5 skivor bacon
• 1 färsk chilifrukt
• 1 dl riven parmesan
• Färsk persilja

Hacka chilifrukten och baconskivorna. Koka pastan al dente. Stek under tiden baconbitarna och chilin i olivolja.
När pastan har kokat färdigt, lägg den i stekpannan, rör om så att chilin och baconbitarna blandas ordentligt, och servera sedan med parmesan och persilja. Häll gärna en liten skvätt olivolja över pastan, gärna olivolja med chilismak. Enklare kan det inte vara.

I morgon skall jag baka fikon- och valnötsbröd - processen är redan i gång.

Vi skall dessutom ha vänner på middag i morgon, och det passade således bra att spara på krafterna i kväll, och laga en snabb middag.

No comments:

Post a Comment