Perfekt för varma sommardagar, uppfriskande, med en intensiv arom av ingefära - fräsch, lite söt, med antydan av trä - och något bränd, bitter smak. Apelsin och -limejuice balanserar smaken och passar perfekt med de övriga ingredienserna. En sommarhit för alla ingefära fans.
Ingredienser:
- limejuice av 4 limefrukter
- 250 ml färskpressad apelsinjuice
- 1 l vatten
- 16 cm ingefära, skalad och riven
- 100 g socker (såsom rårörsocker eller annan favorit)
- 4 kryddnejlikor
- 4 kapsułki kardamonu 4 kardemumma kapslar
Koka vattnet tillsammans med alla andra ingredienser förutom juice. Häll över till en annan skål och låt svalna. Täck och ställ i kylen i minst två timmar eller mer. Sila och blanda med färskpressad juice.
Du kan ändra proportionerna, tillsätta mindre vatten, mer juice. Du kan även använda juice av mango, tillsammans med citrusfrukter. Som vanligt variationer på ett tema kan vara otaliga - men minska inte mängden av ingefära.
Receptet kommer från Marcus Samuelssons bok AFRICA ON MY MIND.. För alla som är intresserade av exotisk matlagning rekomenderar jag hans bok starkt. Författaren tar oss med på en oförglömlig och spännande kulinarisk resa - och därefter - hela den afrikanska kontinenten. Det finns faktiskt inte många publikationer som handlar just om afrikansk mat. Det är synd, eftersom djupdykning i dess hemligheter är verkligen väldigt spännande.
Drycken kan förvaras i kylskåp minst två dagar
No comments:
Post a Comment